Ložní povlečení z přírodního materiálu

15.10.2014 19:48

Zná to snad každý z nás, čas od času zkrátka přijde den, kdy není nic lepšího, než sebou po náročném dni praštit do postele. Zachumlat se pod peřinu a nechat se hýčkat jemným materiálem našeho povlečení. A to snad ani nemusím zmiňovat, neuvěřitelnou škálu barev, vzorů a všemožných obrázků, které dnešní svět povlečení nabízí. Do dětského pokojíčku seženeme povlečení s motivem snad jakékoli oblíbené pohádky naší ratolesti, ložnici můžeme pro změnu prozářit povlečením s obrázky květů či vzorů korespondujících s našimi tapetami a do pokojíčku teenagerů můžeme zvolit například povlečení s motivem zvířecích vzorů nebo vlastně čehokoli, co právě frčí. Neměli bychom se ale nechat zmást, a podřídit výběr pouze designu.

Výběr toho správného je vlastně vcelku věda a proto bychom ho rozhodně neměli nechat náhodě. Existuje tolik možností. Osobně jsem vyzkoušela mnoho z nich, od saténových přes krepové až po damašek, nejraději se ovšem nechávám rozmazlovat čistou (rozumějte stoprocentní) bavlnou. Přestože zmínky o bavlně můžeme najít již tisíce let před naším letopočtem, konkrétně u starých Egypťanů, můžu s rukou na srdci prohlásit, že za tu spoustu let nenašla konkurenci a stále patří k nejvyhledávanějším materiálům. Toto přírodní vlákno je neuvěřitelně příjemné na dotek. Dalším aspektem, na který bychom neměli zapomínat, je věc údržby povlečení. I v tomto ohledu je bavlna nenáročná, sama o sobě je odolná a prát se dá do šedesáti stupňů. Zkrátka splnila veškerá má očekávání.

Dříve by bylo jistě složité, sehnat to správné povlečení, které splňuje všechny požadavky najednou. Doba jde ale neuvěřitelnou rychlostí kupředu a v dnešní době je to hračka. A tak není jediný důvod, proč se neobklopit tím nejlepším, co trh nabízí. Každý z nás si přeci zaslouží cítit se výjimečně, dopřejte si to!