Jak vybrat správné povlečení?

17.10.2014 09:23

Patříte mezi lidi, kteří si vybírají povlečení podle vzhledu či motivu? Tak děláte velmi špatně, nejdůležitější je materiál, nenechte se zmást cenou nebo designem. To správné povlečení je jednak nejen kvalitní, ale i dobře vypadá.
Jaké máme typy povlečení?
Nejčastěji se bohužel setkáváme s umělými materiály, jako je polyester netvrdím, že je tento materiál špatný, ale do ložnice se prostě nehodí. Za prvé nesaje a za druhé je neprodyšný a nemluvě o tom za jak krátkou dobu zmizí vzory z povlečení. Nekoukejte tudíž na cenu při koupi povlečení.
Stejně oblíbené jako polyesterové jsou stejně oblíbená také povlečení z bavlny. Bavlna má hned několik výhod na rozdíl od polyesterových saje a propouští, mají však jednu menší nevýhodu a to, že v zimě tolik nehřejí, ale i tak se hodí na celý rok. Bavlněné povlečení můžete sehnat v tak zvané krepové úpravě. To znamená, že pro ty co nemají rádi žehlení je to to povlečení to nejlepší.
Pokud jste náročnější a potrpíte si na luxus tak bych doporučil povlečení z bavlněného saténu. Mám hned několik výhod povlečení je prodyšné, příjemné na dotyk, měkké a také dlouho drži svůj tvar. Navíc vyniká skvělými termoregulačními vlastnostmi. V létě příjemně ochladí, ale v zimě bude krásně hřát.