Povlečení z přírodního materiálu 100% bavlna

21.10.2014 18:05

Na trhu dnes existuje spousta druhů materiálu povlečení s odlišnými vlastnostmi. Samozřejmě záleží na vkusu každého z nás.
V dřívějších dobách  - ve Středověku bylo povlečení luxusem a tak ho používali pouze královské rodiny a nejbohatší vrstvy šlechty. Naštěstí dnes žijeme v 21.století, kde si můžeme vybrat z mnoha nabídek ložního povlečení.
I když je na našem trhu veliký přísun nových materiálů, je 100% bavlněné povlečení stále velmi oblíbené. Velikým plusem bavlněného povlečení je měkkost, jemnost, pružnost a také velmi výborná prodyšnost, savost a hřejivost. Snadná údržba při praní jen na 60°C. Praní na vyšší teplotu a následné žehlení zvyšuje hygieničnost povlečení. Mezi předností bavlněného povlečení patří, že je velmi příjemná k pokožce, vysoká odolnost a životnost. Povlečení je cenově dostupné, akorát jedinou nevýhodou je to, že se bavlněné povlečení musí žehlit. Ale nežehlíme ho každý den, takže se to jednou za čas nechá zvládnout. I když si na trhu dnes můžete zakoupit povlečení z egyptské 100% bavlny, která se nemačká a nepotřebuje úpravu žehličkou, ale cena povlečení je o dosti vyšší.
Bavlněné povlečení vám dnes firmy nabízejí ve velké škále designů, pestrých barev a moderních vzorů. Vzory decentní, odvážné, pro teenagery, pro malé holčičky a kluky. Můžete si vybrat mezi zipovým zapínáním nebo klasickým knoflíkových uzávěrem. Dle vašich potřeb seženete povlečení různých velikostí, na jednolůžko, dvojlůžko, na francouzskou postel a na dětskou postel. Pro děti je bavlněné povlečení velmi dobrou volbou. Výběr povlečení tedy opravdu závisí jen a jen na vašem vkusu a přání.